De Vollenhoofsche Poort zoals we ‘m kennen

Anno nu kennen we de VP als een veelzijdige plek waar je terecht kunt voor koffie, lunch, diner of snack. Met haar centrale locatie aan de stationsweg, eigentijdse inrichting en gezellige terras is de VP een begrip in wijde omtrek. Maar wist je dat de VP door de jaren heen heel wat veranderingen heeft ondergaan?

De Vollenhoofsche Poort
Jaren ‘70

Jaren ‘70 Lunchroom Vries

Begin jaren 70 kocht dhr. Frens Vries de snackbar van dhr. Brussen in Zwartsluis. Hij noemde het Lunchroom Vries en ging het samen met Roelof van Benthem runnen. Roelof had toen al verkering met Trijntje, zij kwam bij Lunchroom Vries in loondienst.

Jaren ‘80

Jaren ‘80 Overname lunchroom

In 1980 besloten Roelof en Trijntje Lunchroom Vries volledig over te nemen. Vele jaren waren ze hét lunchadres voor vele Sluzigers, toeristen, buschauffeurs en -reizigers van de Noordwesthoek. Totdat ze in 1990 te horen kregen dat de lunchroom wegens uitbreidingsplannen van de Noordwesthoek moest verhuizen.

Jaren ‘90

Jaren ‘90 De Vollenhoofsche Poort wordt geboren

Vanwege de uitbreidingsplannen van de Noordwesthoek besluiten Roelof en Trijntje uit te wijken naar een locatie aan de overzijde van de Stationsweg. Ze bouwen een nieuw pand dat ze ‘De Vollenhoofsche Poort’ noemen, vernoemd naar de toegangspoort die hier tussen 1527 en 1719 stond. De nieuwe locatie heeft een belangrijk voordeel ten opzichte van de oude: er komt een terras bij en het pand is een stuk groter.

Jaren ‘00

Jaren ‘00 Kinderen aan boord

Begin 2000 stappen ook de kinderen van Roelof en Trijntje in het bedrijf. Trijntje bouwt haar werkzaamheden af en Roelof, Edgar en Renate zijn samen verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de VP. Sluzigers, streekgenoten en vakantievierders genieten van Roelofs eigengemaakte snacks en de lekkere plates die het restaurant serveert. De VP overstijgt haar status als snackbar en wordt steeds meer gezien als een ‘petit restaurant ’.

Jaren ‘10 tot nu!

Jaren ‘10 tot nu! Krachten bundelen

In 2014 besluit Roelof het stokje over te dragen aan zijn kinderen Edgar en Renate. Er vinden diverse veranderingen plaats, waarvan de grootste in 2018. De Vollenhoofsche Poort wordt volledig verbouwd en krijgt een eigentijdse uitstraling en compleet nieuwe huisstijl. Ook de kaart krijgt een upgrade en de naam wordt veranderd in ‘de VP’; hét adres voor koffie, lunch, diner, snack en catering. Dit is de basis voor de VP anno nu; veelzijdig, sfeervol en klaar voor de toekomst!

Ontdek onze veelzijdigheid

De VP is bij velen een geliefd eetadres. Lekker snacken, samen dineren of een feestje houden; het kan bij de VP allemaal. Overdag geniet je van een goede kop koffie met huisgemaakt gebak, een heerlijke lunch of zomerse ijssorbet. ’s Avonds van de lekkerste plategerechten of huisgemaakte snacks. En dat kan binnen in ons restaurant, maar ook op ons gezellige terras.

Restaurant De Vollenhoofsche Poort Zwartsluis

Restaurant

Een gezellig avondje uit met familie of een goedverzorgde lunch met je zakenpartner? De VP is een veelzijdig restaurant waar íedereen zich thuis voelt!

Ontdek meer »
Cafetaria De Vollenhoofsche Poort Zwartsluis

Cafetaria

Van een huisgemaakte gehaktbal tot échte runderburger of traditionele frikandel speciaal; Cafetaria de VP heeft het allemaal.

Ontdek meer »
Catering Zwartsluis en omstreken

Catering

Vier je feestje bij ons op locatie of laat een buffet bezorgen bij je thuis. In de zomer is het extra genieten op ons zonnige terras.

Ontdek meer »

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!